Boeken over rouw

Loop jij tegen bepaalde dingen tijdens het rouwen aan, en kun je wel wat handvaten gebruiken? Dan zou je eens een kijkje kunnen nemen bij de boeken die speciaal gemaakt zijn voor mensen in rouw. Ze kunnen jouw helpen, herkenning en troost geven. Het kan ook zijn dat je niks hebt met boeken, ook dat is goed.

TIP: deze boeken zijn ook erg fijn om cadeau te geven aan iemand die in rouw is als blijk  van steun. 

Boeken over rouw

Lieve papa, ik mis je zo

Geschreven door Hellen Muller. Dit boek helpt jouw bij het verwerken van het verlies van jouw vader. Er staan opdrachten en vragen in die jou helpen in dit moeilijke en best heftige proces.

Ze zeggen dat het overgaat

 
Geschreven door Evamaria Jansen en Johan Maes. 

 Al meer dan 10.000 exemplaren verkocht van dit mooie boek wat jij zeker gaat helpen met her verwerken van dit moeilijke en heftige  verlies

Rouwen om je ouder

 
Geschreven door Marilou Koene Boulanger. In dit boek vertellen volwassen kinderen over hun afscheid van hun ouder en hun rouwproces. Dit is fijn want dit zorgt voor herkenning en begrip. Zeker de moeite waard!

Rouw op je dak

 
Geschreven door Jos Brink, stervensbegeleider en theatermaker. Dit is een uniek en eerlijk boek over rouwen. Mooie metaforen en mooie tekst! Ook veel herkenning vind je in dit boek.

Rouw bij kinderen en jongeren

Een dierbare verliezen is heel erg heftig, helemaal als je nog maar een klein kind bent. In dit boek vind je handreikingen om kinderen en jongeren te steunen bij het rouwproces 


De gids over rouwende kids

 Geschreven door 

 Leoniek van der Maarel en een geweldig boek voor iedereen die een rouwend kind om zich heen heeft. Hier lees je hoe je een kind in rouw goed kunt begeleiden en steunen. 

Een handjevol troost

Prachtige rijmwoorden voor iedereen die een vader moet missen. Dit boek is geschreven door Liz is More en is ook perfect om cadeau te geven aan iemand die in rouw is en wat steun kan gebruiken.

De dag waarop mijn vader een Engel werd

 Wat staat ons te wachten na het overlijden? Dit boek geeft jouw inzichten over hoe het zou kunnen zijn. Geweldig boek om te lezen als je gelooft in een leven na de dood.

Je bent jong en je rouwt wat

Geschreven door 

 Lisanne van Sadelhoff. Nadat haar moeder was overleden kon ze geen goed handboek over rouw vinden. Ze schreef er dus zelf eentje! Zeker de moeite waard!

 Het is oké om je niet oké te voelen 


In dit boek staan 
 manieren voor het liefdevol dragen van verlies. Bestel dit boek en doe er je voordeel mee. Ik vond hem fijn om te lezen en het heeft mij zeker geholpen. 

Herinneringsboekjes

Herinneringsboek

Het delen van herinneringen kan jou troost geven. Vrienden en familie kunnen in dit boek herinneringen schrijven die ze hebben aan jouw vader/schoonvader.

Herinneringsboek

Dit boek kun je bestellen zoals het is, maar je kunt hem ook personaliseren. Erg mooi om te geven aan iemand die een dierbare is verloren! Boek met mooie citaten voor op een rouwkaart!

Nu jij hier niet meer bent

Boek om in te vullen na het verliezen van een dierbare. Ook erg fijn voor de kinderen.
Je kunt er o.a. foto's inplakken en herinneringen ophalen

Slechts 1 gedachte ver weg

In dit boek kan er naast de adresgegevens ook mooie herinneringen geschreven worden. Erg mooi om neer te leggen bij de condoleance.